ActosActualidad

Joves d’Esquerra Unida celebra la seua Trobada anual a Alacant

Les Joves d’Esquerra Unida del País Valencià han celebrat la seua Trobada anual, un espai de formació i cura que en aquesta ocasió ha tingut lloc a l’alberg juvenil La Florida, a Alacant, en companyia d’altres organitzacions, com ara Ecologistes en Acció o Joves d’Acció Cultural del País Valencià.

Aquestes jornades d’un cap de setmana de durada han estat inaugurades amb la rebuda del coordinador del col·lectiu local d’Alacant i regidor de la ciutat, Manolo Copé, i les co-coordinadores Aysa Mustafa Rubio i Andrea Pardo Calatayud.

Manolo Copé ha destacat la importància de la militància jove dins de l’organització i d’aquest tipus d’events, i ha donat la benvinguda a la ciutat de què és regidor. Per la seua banda, Andrea ha agraït la participació de les organitzacions convidades a la Trobada i ha explicat que el lema del cap de setmana és ‘Construïm la utopia’ perquè “defensem una militància jove de base que porte per bandera la defensa d’un futur millor, i això es veu reflectit en les diferents ponències que han tingut lloc aquest cap de setmana.” D’altra banda, Aysa ha explicat que les Trobades anuals de JEUPV tenen com a objectiu “garantir les cures entre companyes de lluita i aprendre sobre diferents temes que ens travessen”. 

La primera sessió formativa ha sigut un taller de la mà d’Alba Capilla, d’És País Valencià, que va oferir la seua definició de la utopia, i alguns exemples pràctics. Després, van tractar l’ecologia política en una xerrada anomenada “Ecotopies. Organitzem la resposta social a la crisi ecosocial”. Allí, noms tan ja coneguts com Eva García Sempere, Joana Bregolat i Javier Martínez del grup Contra el Diluvio van oferir unes pinzellades sobre com afecta la crisi ecosocial a la vida de totes les persones. Posteriorment, s’ha parlat d’utopies digitals de la mà d’Ekaitz Cancela i Paula Velasco. En esta ponència s’han explicat les eines telemàtiques més importants per a fer front al discurs capitalista. 

El mateix dissabte a la vesprada van comptar amb Eugenia Tenenbaum que, en la seua xerrada «Què ens pot ensenyar la Història de l’Art sobre els moviments socials?», va exposar la importància de la interpretació del món cultural des d’un punt de vista feminista i transgressor. Per concloure la sessió, Jesús Rojo i Juan Ponte han desenvolupat el mite de la classe mitjana, una interessant ponència sobre la situació actual de la classe treballadora, reptes i inquietuds; i la nit van tindre la visita del diputat en el Congrés, Nahuel González, i de la diputada autonòmica per Extremadura, Nerea Fernández, on van poder conversar amb elles sobre el seu treball institucional i els seus reptes. 

La jornada del diumenge la van encetar les periodistes Israel Merino i Lis Gabiar, parlant de narratives de la classe treballadora i com s’enfoca des del seu treball. Després, les joves d’Esquerra Unida del País Valencià va clausurar la Trobada agraint a totes les convidades la seua assistència i participació. A més, van parlar les diferents organitzacions convidades, i també hi va haver espai per als comiats, ja que diversos membres de JEUPV acaben aquest any el pas per l’àrea en complir els 31 anys.

Botón volver arriba